Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakırköy Adliyesi’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Bakırköy Adliyesi'nde düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Başsavcısı Gümüş, terör örgütlerine vatanın asla yâr olmadığını vurguladı. Şehitler ve gaziler anıldı, türküler eşliğinde duygusal anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com

"Terör örgütlerine bu vatan hiçbir zaman yâr olmadı ve olmayacak"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bakırköy Adliyesi'nde etkinlikler düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, "Şehitlerimiz sayesinde vatanımıza göz diken düşmanlarımıza, terör örgütlerine bu vatan hiçbir zaman yâr olmadı ve olmayacak" dedi.

Bakırköy Adliyesi Fuaye Salonu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi. Programa Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Adalet Komisyonu Üyesi Sait Özdemir, cumhuriyet başsavcı vekilleri, hâkimler, cumhuriyet savcıları ve tüm adliye personeli katıldı. Adliyede görev yapan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin onur konuğu olduğu program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

"RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Programda konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Şehit Vasiyeti Şiiri’ni okudu. Gümüş, "1071 yılından bu yana vatan toprağımız olan Anadolu’da analar öyle evlatlar yetiştirdi ki, kiminin adı Mehmet, kiminin adı Mahir, kiminin adı Ayşe ama hepsinin soyadı şehit oldu. Bu evlatlar sayesinde vatanımıza göz diken düşmanlarımıza, terör örgütlerine bu vatan hiçbir zaman yâr olmadı ve olmayacak. Milletimizin bu şanlı direniş ruhu ile bu topraklar, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman vatanımız olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

TÜRKÜLER VE ŞİİRLER OKUNDU

Bağlamada Yazı İşleri Müdürü Meral Çelik, gitarda Şoför Hakan Açar ve Zabıt Kâtibi Uğur Başdaş eşliğinde 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için adliye personeli türküler söyledi, şiirler okudu. İşaret Dili Tercümanı Yonca Kuru, Mağusa Limanı türküsünü seslendirdi. Türküye Zabıt Kâtibi Aylin Tuğçe Gaygısız 15 Temmuz’da şehit düşen eş için kaleme alınan yazıyı okuyarak eşlik etti.

İcra Kâtibi Erdem Erat, Yemen türküsünü seslendirdi ve ona Bayrak şiiriyle Güvenlik Görevlisi Evren Saltaş eşlik etti. Yazı İşleri Müdürü Nilgün Gülenç, Eledim Eledim türküsünü okudu ve 15 Temmuz Şehidi Mahir Ayabak’ın kız kardeşi Hizmetli Zehra Ayabak 15 Temmuz şiiriyle türküye eşlik etti. 

HEP BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Zabıt Kâtibi Mustafa Bereketli ve İcra Kâtibi Erdem Erat, “Vakit Gelir” türküsünü seslendirirken, PTT Memuru İbrahim Tektakar sela okuyarak türküye eşlik etti. 15 Temmuz şehit yakını ve gazilere günün anısına hediye takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.